Nicoleta si Titi au ramas, in 2004 cu o casa, dupa moartea unei matusi indepartate. Oamenii au vrut sa intre in legalitate cu actele, asa ca au inceput alergatura intre Primarie si Cadastru. Dupa opt ani de facut schite, masuratori si obtinut documente, au aflat ca nu au nici un drept sa stea acolo.

Titinel Fotache

”Dupa ce am terminat actele, in 2012, in mai mai bine zis.

S-a terminat intabularea si cand am mers sa le predam la primarie, sa obtinem certificatul de urbanism  ni s-a spus ca ne trebuie un titlu pe teren. Si ni s-a dat un titlu de gradina”

Practic, pe acel teren ar fi fost interzisa dintotdeauna constructia unei case. Bucata de pamant putea fi folosita doar pentru agricultura. Doar ca matusa, care stia situatia, nu le-a spus rudelor adevarul nici macar pe patul de moarte. Ar fi dat casa primariei si a luat secretul in mormant.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

 

Familia Fotache nu stie incotro s-o apuce, cu cei 5 copii. Dupa atatia ani in care au locuit si au investit in aceasta casa, se pot trezi in orice moment cu buldozerele la poarta. 

”Pur si simplu in opinia mea mi-au furat toata munca.  Noi suntem acum precum condamnatii la moarte. Asteptam de la zi la zi sa fim daramati. Copiii sunt speriati. Patru politisti au venit”

Reprezentantii Primariei Galati spun ca in acest caz raspunsul este unul singur: casa a fost construita ilegal pe un teren destinat gradinei.

Raluca Ardean- purtator de cuvant Primaria Galati

”Oamenii au inceput sa construiasca pe un teren destinat realizarii unei gradini. Ulterior, au obtinut un contract de inchiriere pentru terenul respectiv, insa acela nu este destinat spatiilor de construit. Este vorba despre respectarea unei legi, nu de o hotarare care ar putea sau nu sa fie modificata”

Familia Fotache are doar doua solutii:  fie isi va lasa casa in urma si se va muta cu chirie, sau va solicita o locuinta sociala de la primarie.  

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si